Eerste gegevens meten en beleven beschikbaar

June 01, 2018 2993 keer bekeken

Vandaag zijn van de belevingsvlucht de eerste ruwe gegevens beschikbaar van de geluidsmetingen en het onderzoek naar de beleving ervan.

Voorzitter van de regiegroep belevingsvlucht Hans van der Vlist: “Ik vind het belangrijk dat de belevingsvlucht een indruk heeft gegeven in de gevolgen van de uitbreiding van Lelystad Airport. Dat zien we ook terug in de eerste resultaten van de online vragenlijst. Er zijn ongeveer 6000 reacties op binnen gekomen."

De gegevens van de 11 punten waar het geluid is gemeten zijn gevalideerd voor stoorgeluid door bureau Munisense. Zij geven aan dat er geen grote stoorbronnen zijn geobserveerd. In de tabel met eerste resultaten van het belevingsonderzoek staan de resultaten van mensen die via de website hebben deelgenomen aan het onderzoek. Bureau Motivaction benadrukt dat het geen representatief onderzoek is, maar dat deze grote deelname een goede basis biedt om de verschillende standpunten over de belevingsvlucht in kaart te brengen. De meetresultaten en het belevingsonderzoek moeten nog verder geanalyseerd, gecontroleerd, aangevuld en opgeleverd worden in rapporten.

De eerste resultaten kunt u bekijken onder het tabblad 'documenten' of via deze link

De definitieve resultaten volgen binnen enkele weken. De regiegroep belevingsvlucht gaat nu onder leiding van voorzitter Hans van der Vlist de resultaten interpreteren. Voor 1 juli zal de regiegroep hun evaluatie aanbieden aan minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). 

Cookie settings